De cele mai multe ori, pentru proiectele de o anumita anvergura folosesc MS Project, atat in planificare, cat si in monitorizare.

Recent, am avut mai multe discutii, atat pe durata unor seminarii, cat si in intalniri informale pe tema monitorizarii proiectelor si a actualizarii activitatilor pe masura ce acestea se intampla.

Pornind de la acest subiect m-am gandit sa impartasesc cu voi parerea mea despre logica de monitorizare si actualizare a planului de proiect, mai ales ca mi s-a reprosat ca este valabila de cele mai multe ori pentru proiecte IT.

Astfel, pentru proiectele in derulare folosesc urmatoarea logica de completare „% complete” pentru activitati:

  • 0% – cand este doar in faza de planificare
  • 10% – cand eu, in calitate de project manager si persoana care trebuie sa execute task-ul, avem aceiasi intelegere vis-a-vis de ce trebuie facut. De cele mai multe ori, dupa ce se depaseste acest moment, dobandim autonomia pe task-ul raspectiv. Sau mai simplu: este atat de clar, incat nu mai avem iteratii pe subiectul respectiv decat atunci cand si daca apar probleme
  • 50% – cel care lucreaza, vine si spune ca din punctul lui de vedere task-ul este terminat
  • 80% – task-ul sau activitatea respectiva, trece de testarea interna
  • 100% – cand se ia acceptanta clientului final si putem trece mai departe si scriptic. De multe ori etapa aceasta este asociata si cu o transa de bani 🙂

Marturisesc ca am folosit-o si o recomand atat pentru proiectele IT, cat si pentru alte tipuri de proiecte. Am reusit sa creez adoptie pentru utilizarea ei, atat cu cei care executau activitatile, cat si cu cei carora li se raporta.

Tu cat de des actualizezi partea aceasta de „% complete” in proiect si ce fel de logica folosesti?

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!