In afara de task-urile pe care le introduci pentru a fi completate, probabil va trebui sa adaugi si evenimente importante pentru proiectul tau. Aceste evenimente se numesc milestone tasks.

Milestone-urile sunt evenimente cheie care trebuie sa fie atinse pe parcursul proiectului, de exemplu, finalizarea unei faze a proiectului.

Task-urile nou create au o durata default de 1 zi. Pentru a crea un task milestone, durata acestuia trebuie sa fie 0 (zero), deoarece nu presupune nici un fel de munca.

Info: Task-urile milestone sunt reprezentate grafic printr-un romb: ♦

Cea mai simpla cale de a crea un task milestone este sa tastezi valoarea “0” in coloana cu “Durata” din Gantt Chart view.

O alta metoda este sa bifezi optiunea “Mark Task As Milestone” din tab-ul “Advanced” al casetei de dialog “Task information”, asta doar daca doresti sa faci milestone un task cu durata mai mare decat 0 (zero) zile.

selecteaza task cu durata > 0 zile → tab-ul Task → Information → Advanced → bifeaza “Mark Task As Milestone”

Milestone Chart in Microsoft Project 1_milestone_cipriancucu.ro

 

Pentru a crea un milestone nou cu durata 0 (zero) se procedeaza astfel:

tab-ul Task → Milestone → adaugi un nume → OK.

Milestone Chart in Microsoft Project 2_milestone_cipriancucu.ro

Desi pare complicat, tot ce trebuie sa stii pentru a face un milestone chart sunt urmatoarele lucruri:

  1. Cum adaugi un milestone ? Tocmai a fost detaliat mai sus.
  2. Pentru a-ti face viata mai usoara trebuie sa adaugi de la inceputul proiectului cate un Milestone la sfarsitul unei faze, relationat cu anumite decizii sau evenimente cheie sau acceptarea unor livrabilele ale proiectului.
  3. Cand ai nevoie de milestone chart, te duci in meniu la sectiunea Filter si selectezi task-urile de tip Milestone.

Bun! Asta a fost, asa poti crea un Milestone Chart!

In loc de incheiere, as vrea sa-ti povestesc cateva variante in care te-ar putea ajuta un Milestone Chart.

Se spune ca un Milestone Chart subliniaza elementele importante din proiect si te ajuta sa iti concentrezi efortul pentru realizarea termenului;

  • Milestone Chart este raportarea preferata de catre management, ofera o imagine de ansamblu fara a intra in detalii prea mult;
  • Milestone Chart spune o poveste. Scanand punctele cheie iti dai seama cam ce este de facut in proiect si in plus iti dai seama si pe unde te afli.
  • Nu in ultimul rand, este un instrument pe care-l folosesti astfel incat sa gestionezi proiectul, mai ales pentru proiectele mai mici.

OK, acum ca ne-am lamurit cum sta treaba cu Milestone Chart, as vrea ca de fiecare data cand trebuie sa introduci date in MS Project sa te gandesti cam ce Milestone trebuie sa adaugi astfel incat in momentul in care filtrezi datele pentru a obtine un Milestone Chart sa ti se intample toate lucrurile de mai sus.

Pentru a verifica cat de bine planifici proiectul folosing milestone-urile, te rog sa-mi lasi un comentariu si sa-mi spui ce ai obtinut filtrand datele dupa task-urile de timp Milestone.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!