Citate cipriancucu.ro

Citatul zilei in Project Management: “Nu folosi un baros pentru a sparge o nuca, dar la fel nu agrea lucruri importante la nivel informal atunci cand exista sansa unui dezacord mai tarziu.” ~ Colin Bentley.

Un fel de ce nu este scris nu exista!

Acum, citesti aceste randuri si zambesti si iti spui in sinea ta:

Da am mai auzit acest lucru si sigur il fac!

Iata cateva situatii cu care eu unul, m-am intalnit frecvent:

1. Promisiunile sunt nerespectate. Fara a fi o teorie a conspiratiei, pur si simplu prioritatile se schimba si uite asa cine ti-a promis un anumit lucru atunci cand erai la inceput de drum si entuziasmul era mare, acum brusc s-a razgandit.

Am vazut acest scenariu de multe ori, in faza de initiere cand scepticismul este mare si lumea nu crede intr-o anumita initiativa iti promite marea si sarea: beneficii financiare, disponibilitatea resurselor, implicarea lor si lista poate continua.

Apoi cand lucrurile ajung sa se puna in miscare, cand exista un plan, nivelul de risc scade si incepe sa se vada luminita de la capatul tunelului. Si uite asa, brusc prioritatile se schimba si promisiunile ajung sa fie nerespectate.

Daca in momentul acesta te-ai oprit din citit si te gandesti ca ti s-a intamplat si tie, inseamna ca suntem pe aceiasi lungime de unda.

2. Se uita ceea ce este important. A fost o perioada cand eram implicat in proiecte, care fie erau ceva mai mici, fie nu se bateau cap in cap cu alte initiative.

Insa, exista si acele perioade foarte aglomerate cand ai 5-6 proiecte in paralel si mai peste toate lucrurile acestea se apropie si Sarbatorile si mai trebuie sa faci si ceva cumparaturi si iti mai bati si capul ca nu ai nimic planificat pentru Revelion si chestia asta te consuma destul de tare.

Ok, poate faza cu Revelionul am exagerat si nu te consuma foarte tare. 🙂

Ideea pe care vreau sa o punctez este ca sunt perioade aglomerate si asa cum tu simti ca iti fuge pamantul de sub picioare, asa li se intampla si altora si este foarte posibil ca unele aspecte nescrise sa fie uitate.

3. Ne facem ca ploua. Practic, este o combinatie din punctul unu, plus un adaos de neseriozitate.

Concluzia: se profita in mod constient de faptul ca lucrurile nu sunt specificate foarte clar in scris.

Acestea sunt top 3 lucruri care pe mine ma determina sa acord o importanta destul de mare documentarii si sa pun in scris tot ce este important.

Acum este randul tau!

Ai si tu situatii in care nu ai pus in scris ce era important si mai tarziu ai avut de suferit?

Vreau sa aud, asa ca lasa-mi un comentariu mai jos si hai sa incepem o discutie pe acesta tema sensibila!

 

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!