Project Rescue

“Problema ta este bucuria mea. Si aici nu sunt rautacios, ci pur si simplu, in momentul in care vad ca cineva are o problema intr-un proiect sunt fascinat si in acelasi timp intrigat si nu ma pot opri pana nu ii dau de cap.”

Ciprian a lucrat in proiecte si a colaborat pe durata workshop-urilor sale cu persoane din diverse industrii precum: Auto, Banking, Constructii, FMCG, IT, Logistica, Metalurgie, Pharma, Retail, Servicii Medicale si cu departamente precum: Dezvoltare Proiecte, Financiar, HR, IT,  Marketing, Productie, Sales. Avand o experienta de peste 10.000 de ore in proiecte, atat din perspectiva furnizorului, cat si din cea a clientului, Ciprian a creat Project Rescue.

Project Rescue are la baza un proiect de analiza si este mai degraba o initiativa prin care se “salveaza” proiectul si se aduce pe linia de plutire. In functie de situatie si de gravitatea acesteia, rezolvarea poate insemna o lista de actiuni ce trebuie implementate pentru a merge mai departe sau poate insemna unul, poate doi pasi inapoi la faza de planificare sau chiar initiere a proiectului, astfel incat sa avem start sanatos.

O initiativa Project Rescue are urmatoarele faze:

1.Faza pre-proiect: Discutie de clarificare a nevoii, definirea proiectului de analiza, enuntarea si constientizarea problemelor;

2. Analiza situatiei actuale si documentarea unei liste de probleme blocante;

3. Definirea planului de actiuni necesar pentru a aduce proiectul pe linia de plutire si prezentarea acestuia managementului;

4. Propunerea unei solutii finale;

5. Lista de recomandari pentru viitor.

Ca modalitate de lucru, Project Rescue, implica o serie de intalniri, atat cu beneficiarul, cat si cu stakeholderii cheie, in primele faze (cele detaliate mai sus), iar mai apoi in functie de nivelul de implicare necesar, exista 3 variante de lucru:

  • Varianta 1. Implementarea planului de actiuni si monitorizarea acestuia sunt responsabilitatea clientului;
  • Varianta 2. Echipa noastra monitorizeaza implementarea planului de actiuni si ofera feedback echipei;
  • Varianta 3. Lucram impreuna cot la cot pana la finalizarea proiectului.

Daca esti in impas si consideri ca ai nevoie de ajutor, lasa-ne un mesaj cat mai detaliat folosind formularul de contact!