7 Template-uri de Project Management

In peste 10.000 de ore de project management am descoperit si perfectionat o multime de instrumente care imi simplifica enorm munca. Pentru o scurta perioada de timp ofer gratuit cititorilor mei 7 template-uri indispensabile unui project manager.

Project Charter

Fiindca trebuie sa raspunzi mai intai la intrebarea “De ce facem acest proiect?”, ca sa poti defini obiective clare, aloca project managerul potrivit si incepe proiectul cu dreptul.

Scope Statement

Defineste ce cuprinde intreg proiectul, ca sa fie clar tuturor ce e de facut.

Project Status Report

Ca sa faci un raport ca la carte cu stadiul in care se afla proiectul si sa fie astfel usor intregii echipe sa ia deciziile corecte.

Stakeholder Register

Trebuie sa identifici toate persoanele care se implica in proiect, dar si pe cele asupra carora proiectul are impact. Asa iti va fi mai simplu sa concepi o strategie care tine cont de toti actorii importanti.

Planul de Comunicare

Un Project manager petrece 90% din timpul sau in activitati de comunicare. Fiindca ce nu e scris nu exista si ce nu se comunica nu se stie, e bine sa ai un plan de comunicare eficient.

Matricea Responsabilitatilor

Ofera o imagine foarte clara: cine, ce face. Ca sa nu se mai scuze nimeni ca nu a stiut ce are de facut.

Open & Closed Issues

Indiferent cat de bine ai planifica, vei avea mereu dificultati de depasit in proiect. De aceea, trebuie sa poti documenta fiecare situatie dificila si sa le monitorizezi pana la rezolvare.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!