Project Sponsorship

Curs Project Sponsorship. Invata cum sa mentii echilibrul intre implicarea in proiecte si activitatile operationale, astfel incat ambele zone sa fie gestionate cu success.

Project Sponsorship

Curs Project Sponsorship. Invata cum sa mentii echilibrul intre implicarea in proiecte si activitatile operationale, astfel incat ambele zone sa fie gestionate cu success.

9

Intro

Sponsorii au un rol cheie in proiectele cross-functionale, iar modul in care si-l exercita face diferenta intre proiectele care sunt complicate prin natura lor si proiectele pe care ni le complicam singuri. Pe de alta parte, persoanele C-level sunt implicate, concomitent, intr-o multitudine de proiecte care le apartin sau pentru care aloca resurse. Astfel, timpul pe care il pot acorda fiecarui proiect este cu atat mai limitat.

Acest curs vizeaza obtinerea echilibrului intre resursele de timp si atentie acordate activitatilor operationale si proiectelor, pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Modul in care este construit cursul se bazeaza tot pe ideea de echilibru: prezentarea conceptelor si o sesiune de lucru tip workshop, completate de discutii 1:1, pentru a respecta caracterul confidential al anumitor informatii potential sensibile.

9

Context

Studiile arata ca trei sferturi dintre proiecte cu complexitate medie si mare esueaza din cauza implicarii deficitare a top managementului. Si ca gradul de implicare al sponsorilor este factorul determinant in atingerea rezultatelor dorite. 

Explicatia este simpla: sponsorii implicati in desfasurarea proiectului isi folosesc pozitia si autoritatea, intervenind la momentul oportun pentru deblocarea situatiilor care depasesc nivelul decizional al echipei de proiect.

9

Provocare

Motivul pentru care majoritatea liderilor nu reusesc sa se implice, insa, suficient in proiectele pe care le sponsorizeaza este lipsa timpului. Au un rol in multiple initiative care se desfasoara in paralel, in fiecare ora din zi. Nu pot fi implicati in toate la nivel de detaliu, dar este extrem de important sa cunoasca stadiul proiectelor pe care le au in portofoliu.

9

Oportunitate

Acest curs iti ofera solutii de a schimba lucrurile in bine daca:

 • anul trecut, rata de finalizare a proiectelor sponsorizate de tine nu a fost cea dorita
 • anul acesta ai un portofoliu generos de proiecte, si deja simti ca lucrurile nu merg cum trebuie
 • ai nevoie de o noua abordare, mai flexibila, pentru proiecte cu un grad ridicat de schimbare si transformare
 • simti ca project managerii tai si echipele lor au nevoie de mai multa sustinere, dar nu stii cum sa le-o oferi
9

Concluzie

Indiferent daca ai o echipa dedicata si un coordonator de proiect / project manager, daca tu esti sponsor, proiectul este in primul rand al tau, apoi al celorlalti. Tu esti cel care da directia strategica, care ia deciziile importante si care initiaza schimbarile cheie.

De aceea trebuie sa ai vizibilitate si viteza pentru proiectele mici si medii, energie si timp pe care sa le dedici proiectelor mari.

Audienta

Cursul se adreseaza persoanelor Executive Level extrem de ocupate, cu un portofoliu generos de proiecte si responsabilitate in livrarea rezultatelor, care isi doresc:

Sa inteleaga cum joaca mai bine rolul de Sponsor

Sa gaseasca un mix bun intre acordarea sprijinului necesar proiectelor mici si medii si reducerea timpului alocat

Sa-si concentreze energia pe proiectele strategice care fac diferenta si influenteaza direct gradul de atingere al obiectivelor departamentului si companiei

Cum vom lucra

Sesiune 1:1, remote sau face to face, in romana sau engleza

Suport de curs si documentatie in engleza

Sesiunea propune un mix intre obtinerea unei imagini cat mai complete cu privire la activitatile si provocarile implementarii de proiecte si segmentarea portofoliului tau, in functie de nivelul de implicare si atentie necesara pentru o gestionare eficienta.

Vom seta, impreuna, un plan de actiune pentru fiecare dintre categorii, vom analiza provocarile actuale si vom identifica cele mai bune solutii de rezolvare pe termen scurt.

Obiectivele Sesiunii

Obiectivul nostru este sa gasim un echilibru sustenabil pe termen lung intre operational si suportul acordat proiectelor, in contextul constrangerilor de timp cu care te confrunti.

Pe durata sesiunii

Z

Vom identifica impedimentele si blocajele care afecteaza proiectele la nivel de organizatie

Z

Vom determina traseul necesar rezolvarii lor si instrumentele pe care le putem folosi pentru ca echipa sa gestioneze mai bine proiectul, iar acesta sa aiba o vizibilitate si un impact mai mare.

In concluzie, vorbim despre un reality check prin care armonizam nevoile si capabilitatile interne cu tipul de suport pe care trebuie sa il acorzi pentru a obtine rezultatele dorite.

Avantajele cursului

Castigi timp si claritate pentru ca, prin segmentarea proiectelor, determini unde vei aloca mai multa energie si timp si ce tip de actiuni sunt necesare din partea ta.

Intelegi ce sa ceri echipei de proiect si PM-ului, in functie de segmentul/categoria  proiectului si, mai ales, cum sa-ti aduci contributia fix acolo unde este necesar.

Primesti un ghid practic personalizat pentru fiecare categorie de proiect si faza a proiectului, astfel inca sa poti decide instant daca te implici sau nu, intr-o anumita situatie, in deplina cunostinta de cauza.

Detalii Curs

Durata: 4 – 6 ore

Agenda

 • De ce intarzie sau esueaza proiectele, in ce masura cauzele acestea sunt si problemele noastre interne si cum le adresam
 • Elementele minime, necesare pentru ca un proiect sa fie de success
 • Ce trebuie sa stii si cum poti face diferenta ca sponsor in functie de segmentarea pe categorii de proiecte

Trainer

 • Ciprian Cucu are peste 15 ani de experienta in training si 9 ani de lucru pe proiecte de tranformare globale.
 • A fost primul CAPM din Romania si membru PMI Romania din 2006.
 • In 2011 devine PMP si lanseaza cipriancucu.ro.
 • In 2013 se certifica SCRUM Master si SCRUM Product Owner.

Echipe de la 5 la 100+ persoane implicate per proiect

Intre 5k-20 mil. Euro magnitudine buget per proiect / Beneficii realizate

Ani board level reporting pe proiecte medii si mari

Ani dedicati managementului de proiecte Agile, Waterfall si Hybrid

Descopera cum te pot ajuta

Daca ai un portofoliu generos de proiecte si vrei sa te asiguri ca obtii rezultatele dorite, programeaza o discutie initiala via Zoom si afla cum putem adresa problemele cu care se confrunta proiectele tale!

Este laudabil ca poti rezolva orice situatie, indiferent de natura ei sau momentul in care iti apare in fata, asta nu inseamna ca faci project management. Si, de obicei, te va costa mai mult.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!