Scrum Agile
Accelerator

Programul complet de tranzitie accelerata la modul de lucru Scrum Agile, care faciliteaza o schimbare reala, cu rezultate de durata si cresterea nivelului de performanta al echipei.

curs project management
curs project management

Scrum Agile Accelerator

Programul complet de tranzitie accelerata la modul de lucru Scrum Agile, care faciliteaza o schimbare reala, cu rezultate de durata si cresterea nivelului de performanta al echipei.

9

Context

Intr-un mediu aflat in continua schimbare, majoritatea companiilor resimt necesitatea unui mindset si a unui mod de lucru agil, care sa asigure implementarea si imbunatatirea continua a procesului de livrare a proiectelor si crearii de produse.

9

Oportunitate

Pornind de la identificarea nevoilor si provocarilor specifice echipei/ proiectului/ departamentului/ companiei tale, acest program adreseaza puncte cheie pentru intelegerea si implementarea accelerata a mindsetului si framework-ului Agile, oferind o experienta de invatare completa, care combina training-ul clasic cu abordarea de tip hands-on. Astfel, la final, vom avea o echipa care intelege principiile si valorile Agile si este capabila sa continue proiectul intr-un mod autonom, asigurandu-ne ca, si pe durata perioadei de tranzitie, livram rezultate in mod consistent.

9

Solutie

 1. Analizam situatia actuala si identificam potentialele blocaje,
 2. Le adresam la nivel teoretic prin training,
 3. Punem in practica cunostintele lucrand impreuna,
 4. Reevaluam si ajustam procesul pentru integrarea totala a noilor obiceiuri de lucru sanatoase.
9

Concluzie

La final, obtinem o echipa capabila sa gestioneze cu succes proiecte Agile, o echipa mai puternica, capabila sa navigheze in mod natural provocarile aparute, mai motivata si mai multumita de rezultatele muncii ei.

Audienta

Programul se adreseaza echipelor care urmaresc

Tranzitia

De la modul de lucru actual la modul de lucru Scrum Agile

Facilitarea

Unei transformari Scrum Agile organica, ghidata de un trainer care iti va facilita invatarea si iti va fi partener de discutie pe toata durata procesului

Accelerarea

Tranzitiei Scrum Agile cu depasirea rapida a scaderii de performanta asociate oricarei schimbari, prin evitarea greselilor frecvente si generarea de rezultate palpabile in cadrul fiecarui pas al procesului

PRINTRE ECHIPELE AGILE CU CARE AM LUCRAT

Beneficii

In cadrul acestui program vei obtine

Identificarea si adresarea provocarilor generate de situatia curenta

Toate cunostintele necesare pentru abordarea corecta a noilor initiative folosing Scrum Agile

Facilitarea tranzitiei acestui mod de lucru si aplicarea cunostintelor teoretice pe proiectul/ produsul echipei tale

Adoptarea de obiceiuri noi, sanatoase, care sa permita abordarea autonoma, cu succes, a initiativelor noi

Accelerarea procesului prin eliminarea greselilor frecvente, a timpilor morti si a frustrarilor inerente schimbarii

Scrum Agile Accelerator in 4 pasi

PASUL 1

Analiza situatiei actuale

Z

Obiectiv

 • Intelegerea si evaluarea situatiei actuale.
 • Conectarea la realitatea companiei/ departamentului si la nevoile echipei.

Format

 • Interviuri
 • Workshop-uri
 • Evaluarea modului de lucru actual
}

Durata: 8 ore / 1 zi

Mai mult

Vom incepe cu inceputul, analizand modul actual de lucru in proiecte, ce probleme intampini si motivele pentru care lucrurile nu functioneaza cum trebuie. Ne vom conecta la nevoile echipei, vom identifica provocarile cu care va confruntati si oportunitatile de schimbare. Toate aspectele identificate vor face parte dintr-un backlog pe care il vom adresa si rafina pe durata procesului de transformare.

Ce ne propunem in cadrul acestui pas este sa ne conectam si sa obtinem claritate: care sunt problemele pe care trebuie sa le avem in vedere pe durata procesului si cum le putem rezolva prin noul mod de lucru, cum putem adapta urmatorii pasi pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Mod de lucru:

 • interviuri/discutii individuale cu membrii echipei
 • sesiune de lucru cu echipa pentru identificarea problemelor actuale, cum sunt alocate rolurile si ce ritualuri sunt aplicate si functioneaza in mod curent

Odata cu finalizarea acestui pas, vei avea la dispozitie o serie de instrumente care sa ajute echipa in implementarea noului mod de lucru:

 • Raport cu lista de probleme identificate pe durata discutiilor
 • Lista de recomandari
 • Plan de actiuni pentru adresarea problemelor pe durata programului

PASUL 2

Training Scrum Agile

Z

Obiectiv

 • Initiative de training menite sa ofere cunostintele necesare pentru implementarea rapida si “smart” a noului mod de lucru.

Format

 • Sesiuni de training
 • Discutii facilitate
 • Exercitii specifice
}

Durata: 24 ore / 3 zile

Mai mult

Pentru o transformare Scrum Agile corecta a echipei tale si a modului de lucru, este vital sa revenim la conceptele de baza, sa intelegem in profunzime ce este, cum functioneaza si care sunt beneficiile Scrum Agile. Sa parcurgem impreuna pasii procesului, sa identificam responsabilitatile fiecarui rol, sa vorbim despre pregatirea sprint-ului, intalniri si ritualuri.

Una dintre cele mai mari greseli care apare constant in cazul acestor transformari este intelegerea gresita a conceptelor, valorilor sau modului de gandire Scrum Agile, care se transpune ulterior in practica si genereaza probleme in lant.

De aceea, daca la pasul anterior ne propuneam sa obtinem claritate cu privire la situatia curenta, acum este momentul sa ne concentram pe intelegerea corecta si asimilarea cunostintelor. Pentru a face trecerea de la unde suntem (pasul 1) la unde ne dorim sa fim, trebuie sa intelegem cum ne dorim sa arate lucrurile si cum trebuie sa gandim pentru a ajunge acolo.

Vei invata tot ce trebuie sa stii despre noul mod de lucru si vei face exercitii practice intr-un mediu sigur, in care poti intreba si lamuri orice neclaritate si poti gasi raspunsuri la obiectiile si provocarile tale.

Metode de lucru:

Ne vom alinia la principiile si modul de lucru Agile, vom calibra asteptarile si vom crea conditiile necesare tranzitiei prin doua sesiuni de training separate, cu target diferit:

 • sesiune de training dedicata intregii echipe implicate activ in proiect sau dezvoltarea produsului: Scrum Team, Scrum Master si Product Owner
 • sesiune de training dedicata echipei de leadership si stakeholderii cheie (departament sau companie, daca este cazul), pentru a alinia asteptarile si a intelege cum pot se lucreaza Agile, cum pot interactiona mai bine cu echipa si cum pot beneficia la maxim de acest mod de lucru

PASUL 3

Suport pe durata implementarii

Z

Obiectiv

 • Ghidarea echipei si oferirea de suport in implementarea schimbarii si asigurarii unui start sanatos.

Format

 • Sesiuni de lucru in echipa

 • Sesiuni de facilitare

 • Shadowing

}

Durata: 16 ore / 2 zile

Mai mult

Vom continua cu sesiuni de lucru facilitate pentru asigurarea unui start sanatos si a unui proces mai rapid si eficient, cu accent pe aspectele cheie care trebuie adresate si greselile de evitat. Astfel, ne asiguram ca, si daca exista neintelegeri, tendinta de a face anumite lucruri in mod eronat sau avem parte de obiectii, beneficiem de sprijin pas cu pas si de un ghid care ne valideaza actiunile.

In cadrul acestui pas ne propunem sa aplicam pe proiectul tau tot ce am invatat,astfel incat procesul sa fie implementat conform nevoilor echipei.

Mod de lucru:

Sesiuni de lucru facilitate cu scopul oferirii suportului activ pe durata acestei tranformari, asistenta in implementarea si adaptarea procesului si asigurarea unui start sanatos.

 • Facilitarea sesiunilor de planificare “what” si “how”, backlog grooming, facilitarea procesului de estimare si a sedintelor de daily, review si retro pana in momentul in care bazele sunt definite si echipa adopta noul mod de lucru
 • Asistenta in procesul de Inspect&Adapt in stransa colaborare cu Scrum Master-ul si actorii cheie implicati in aceasta tranformare
 • Propunerea de schimbari de roluri care sa sustina procesul de transformare si sa asigure adoptarea mindset-ului Agile in cadrul echipei
 • Shadowing pe durata sedintelor recurente si sesiuni de coaching individuale sau de grup

PASUL 4

Sesiuni periodice de Coaching

Z

Obiectiv

 • Oferirea de suport (echipei) in sesiuni saptamanale de lucru pentru asigurarea progresului si ajustarea din mers la schimbarile si problemele inerente

Format

 • Sesiuni saptamanale de lucru cu echipa

 • Coaching 1:1 sau de grup

 • Shadowing (daca este cazul)
}

Durata: min. 4 ore / 0.5 zile saptamanal

Mai mult

Sesiuni de lucru saptamanale impreuna cu echipa, pentru a asigura suportul necesar si a sigura progresul de la un sprint la altul.

La acest pas ne propunem sa obtinem adoptia noului mod de lucru prin interiorizarea de obiceiuri sanatoase pe care sa le pastram pe termen lung. Pentru ca, din pacate, in majoritatea organizatiilor, dupa depasirea stadiului de entuziasm initial, ajungem sa incorporam 2-3 lucruri noi in activitatea noastra, dar modul de lucru initial se pastreaza in mare parte.

Pentru o schimbare de durata, avem nevoie de obiceiuri noi, de un nou mod de gandire si de a face lucrurile care aduc valoare si ne plac. Ramanem alaturi de echipa pentru a ne asigura ca avem un start bun, dar si ca mecanismul de inspect & adapt si mindsetul Agile devin parte din ADN-ul nostru, nu doar un slogan frumos!

Mod de lucru:

 • Shadowing sau facilitarea sesiunilor de retrospectiva
 • Oferirea de sugestii de imbunatatire sau adaptare a procesului pentru o adoptie mai buna sau pentru a naviga mai usor anumite constrangeri pe termen scurt
 • Sesiuni de lucru cu Scrum Masters pentru implementarea schimbarilor necesare pentru rezolvarea problemelor identificate impreuna cu echipa

Daca este nevoie, adaugam sesiuni de coaching cu actorii cheie implicati, pentru a rezolva probleme aflate in afara sferei de influenta a echipei de proiect, generand cresterea increderii si adoptiei acestui mod de lucru si asigurarea progresului de la un sprint la altul.

Scrum Agile Accelerator in 4 pasi

Pasul 1 – Analiza Situatiei Actuale

}

Durata: 8 ore / 1 zi

Format: Interviuri / Workshop-uri / Evaluarea modului de lucru actual
Z
Obiectiv: Evaluarea situatiei actuale si conectarea la realitatile companiei/departamentului si la nevoile echipei.

Vom incepe cu inceputul, analizand modul actual de lucru in proiecte, ce probleme intampini si motivele pentru care lucrurile nu functioneaza cum trebuie. Ne vom conecta la nevoile echipei, vom identifica provocarile cu care va confruntati si oportunitatile de schimbare. Toate aspectele identificate vor face parte dintr-un backlog pe care il vom adresa si rafina pe durata procesului de transformare.

Ce ne propunem in cadrul acestui pas este sa ne conectam si sa obtinem claritate: care sunt problemele pe care trebuie sa le avem in vedere pe durata procesului si cum le putem rezolva prin noul mod de lucru, cum putem adapta urmatorii pasi pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Mod de lucru:

 • interviuri/discutii individuale cu membrii echipei
 • sesiune de lucru cu echipa pentru identificarea problemelor actuale, cum sunt alocate rolurile si ce ritualuri sunt aplicate si functioneaza in mod curent

Odata cu finalizarea acestui pas, vei avea la dispozitie o serie de instrumente care sa ajute echipa in implementarea noului mod de lucru:

 • Raport cu lista de probleme identificate pe durata discutiilor
 • Lista de recomandari
 • Plan de actiuni pentru adresarea problemelor pe durata programului

Pasul 2 – Training Scrum Agile

}

Durata: 24 ore / 3 zile

Format: Sesiuni de training / Discutii facilitate / Exercitii specifice
Z
Obiectiv: Initiative de training menite sa ofere cunostintele necesare pentru implementarea rapida si “smart” a noului mod de lucru.

Pentru o transformare Scrum Agile corecta a echipei tale si a modului de lucru, este vital sa revenim la conceptele de baza, sa intelegem in profunzime ce este, cum functioneaza si care sunt beneficiile Scrum Agile. Sa parcurgem impreuna pasii procesului, sa identificam responsabilitatile fiecarui rol, sa vorbim despre pregatirea sprint-ului, intalniri si ritualuri.

Una dintre cele mai mari greseli care apare constant in cazul acestor transformari este intelegerea gresita a conceptelor, valorilor sau modului de gandire Scrum Agile, care se transpune ulterior in practica si genereaza probleme in lant.

De aceea, daca la pasul anterior ne propuneam sa obtinem claritate cu privire la situatia curenta, acum este momentul sa ne concentram pe intelegerea corecta si asimilarea cunostintelor. Pentru a face trecerea de la unde suntem (pasul 1) la unde ne dorim sa fim, trebuie sa intelegem cum ne dorim sa arate lucrurile si cum trebuie sa gandim pentru a ajunge acolo.

Vei invata tot ce trebuie sa stii despre noul mod de lucru si vei face exercitii practice intr-un mediu sigur, in care poti intreba si lamuri orice neclaritate si poti gasi raspunsuri la obiectiile si provocarile tale.

Metode de lucru:

Ne vom alinia la principiile si modul de lucru Agile, vom calibra asteptarile si vom crea conditiile necesare tranzitiei prin doua sesiuni de training separate, cu target diferit:

 • sesiune de training dedicata intregii echipe implicate activ in proiect sau dezvoltarea produsului: Scrum Team, Scrum Master si Product Owner
 • sesiune de training dedicata echipei de leadership si stakeholderii cheie (departament sau companie, daca este cazul), pentru a alinia asteptarile si a intelege cum pot se lucreaza Agile, cum pot interactiona mai bine cu echipa si cum pot beneficia la maxim de acest mod de lucru

Pasul 3 – Suport pe durata implementarii

}

Durata: 16 ore / 2 zile

Format: Sesiuni de lucru in echipa / Sesiuni de facilitare / Shadowing

Z

Obiectiv: Ghidarea echipei si oferirea de suport in implementarea schimbarii si asigurarii unui start sanatos.

Vom continua cu sesiuni de lucru facilitate pentru asigurarea unui start sanatos si a unui proces mai rapid si eficient, cu accent pe aspectele cheie care trebuie adresate si greselile de evitat. Astfel, ne asiguram ca, si daca exista neintelegeri, tendinta de a face anumite lucruri in mod eronat sau avem parte de obiectii, beneficiem de sprijin pas cu pas si de un ghid care ne valideaza actiunile.

In cadrul acestui pas ne propunem sa aplicam pe proiectul tau tot ce am invatat,astfel incat procesul sa fie implementat conform nevoilor echipei.

Mod de lucru:

Sesiuni de lucru facilitate cu scopul oferirii suportului activ pe durata acestei tranformari, asistenta in implementarea si adaptarea procesului si asigurarea unui start sanatos.

 • Facilitarea sesiunilor de planificare “what” si “how”, backlog grooming, facilitarea procesului de estimare si a sedintelor de daily, review si retro pana in momentul in care bazele sunt definite si echipa adopta noul mod de lucru
 • Asistenta in procesul de Inspect&Adapt in stransa colaborare cu Scrum Master-ul si actorii cheie implicati in aceasta tranformare
 • Propunerea de schimbari de roluri care sa sustina procesul de transformare si sa asigure adoptarea mindset-ului Agile in cadrul echipei
 • Shadowing pe durata sedintelor recurente si sesiuni de coaching individuale sau de grup

Pasul 4 – Sesiuni recurente de retrospectiva & Coaching

}

Durata: min. 4 ore / 0.5 zile saptamanal

Format: Sesiuni saptamanale de lucru cu echipa / Coaching 1:1 sau de grup / Shadowing

Z

Obiectiv: Oferirea de suport (echipei) in sesiuni saptamanale de lucru pentru asigurarea progresului si ajustarea din mers la schimbarile si problemele inerente.

Sesiuni de lucru saptamanale impreuna cu echipa, pentru a asigura suportul necesar si a sigura progresul de la un sprint la altul.

La acest pas ne propunem sa obtinem adoptia noului mod de lucru prin interiorizarea de obiceiuri sanatoase pe care sa le pastram pe termen lung. Pentru ca, din pacate, in majoritatea organizatiilor, dupa depasirea stadiului de entuziasm initial, ajungem sa incorporam 2-3 lucruri noi in activitatea noastra, dar modul de lucru initial se pastreaza in mare parte.

Pentru o schimbare de durata, avem nevoie de obiceiuri noi, de un nou mod de gandire si de a face lucrurile care aduc valoare si ne plac. Ramanem alaturi de echipa pentru a ne asigura ca avem un start bun, dar si ca mecanismul de inspect & adapt si mindsetul Agile devin parte din ADN-ul nostru, nu doar un slogan frumos!

Mod de lucru:

 • Shadowing sau facilitarea sesiunilor de retrospectiva
 • Oferirea de sugestii de imbunatatire sau adaptare a procesului pentru o adoptie mai buna sau pentru a naviga mai usor anumite constrangeri pe termen scurt
 • Sesiuni de lucru cu Scrum Masters pentru implementarea schimbarilor necesare pentru rezolvarea problemelor identificate impreuna cu echipa

Daca este nevoie, adaugam sesiuni de coaching cu actorii cheie implicati, pentru a rezolva probleme aflate in afara sferei de influenta a echipei de proiect, generand cresterea increderii si adoptiei acestui mod de lucru si asigurarea progresului de la un sprint la altul.

Cauti altceva?

Pentru ca circumstantele si nevoile fiecarei echipe sunt diferite, e bine sa stii ca, in afara de formatul Standard a programului, detaliat mai sus, ai la dispozitie inca 3 variatii ale Acceleratorului Scrum Agile, care ar putea fi mai potrivite obiectivelor tale:

Plus

Iti ofera o perioada mai lunga, de 6 luni, de adoptie ghidata a noului mod de lucru si instaurare a noilor obiceiuri sanatoase in activitatea echipei.

Company

Vizeaza transformarea la modul de lucru Scrum Agile pentru intreaga companie, cu mai multe echipe care efectueaza concomitent aceasta tranzitie.

Rescue

Se adreseaza echipelor care vor sa faca transformarea Agile, salvandu-si in acelasi timp proiectul care nu livreaza rezultatele asteptate.

Descopera Scrum Agile Accelerator

Programeaza o discutie

Descopera Programul

Adopta noul mod de lucru

Programeaza o discutie

3

Descopera Programul

3

Adopta noul mod de lucru

Adreseaza nevoile specifice ale echipei tale

Acest program iti ofera o experienta de invatare completa pentru tranzitia accelerata la Scrum Agile.

Pentru a ne putea cunoaste, a-ti raspunde la intrebari si a discuta despre modul in care programul Scrum Agile Accelerator te poate ajuta sa-ti indeplinesti obiectivele

Principalul avantaj competitiv al unei organizatii este dat de abilitatea sa de a invata si de a pune in aplicare rapid cele invatate.”

Jack Welch – fost CEO General Electric 

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Vrei ca proiectele tale sa se incheie la timp, in buget si sa obtina rezultatele asteptate, dar nu stii de unde sa incepi?

Hai sa discutam!

You have Successfully Subscribed!