Echipa din spatele Colltrain, tool-ul colaborativ care faciliteaza livrarea de training-uri remote, m-a invitat sa impartasesc cateva cuvinte despre filosofia si calatoria mea profesionala, precum si despre modul in care am reusit sa navighez apele tulburi si constrangerile impuse de pandemie.
Pe masura ce raspundeam intrebarilor din interviu, mi-am dat seama ca am ajuns, de fapt, sa creionez un altfel de CV, mai creativ si mai personal, care ofera o imagine de ansamblu / intelegere mai buna a motivelor si a modului in care am ajuns sa fac ceea ce fac astazi.
Asa ca… voila “de ce” si “cum” 😊
DE CE
Motivul principal mi-a devenit evident la scurt timp dupa inceputul carierei mele in Project Management, acum peste 20 de ani, si este “motorul” care ma alimenteaza in continuare zi de zi: pasiunea.
Iubesc tot ceea ce are de-a face cu proiectele: sa vorbesc despre ele, sa descopar modalitati de a le imbunatati, sa ajut profesionistii sa obtina rezultate intr-o maniera mai confortabila si mai satisfacatoare.
Practic, ceea ce fac acum este sa impartasesc ceea ce am invatat si experimentat pe pielea mea si modurile in care am reusit sa-mi fac viata mai usoara in proiecte. Iar scopul meu este sa ii sustin pe specialistii din PM care isi doresc o viata profesionala mai buna si mai usoara.
Acesta este eul meu profesional si acesta este rationamentul din spatele tuturor produselor si serviciilor pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului.
CUM
Raspunsul scurt ar fi: ajutand organizatiile sa faca tranzitia de la un mod de lucru ad-hoc la un mod de lucru modern pe proiecte.
Dar ca sa ajung de la ceea ce era, initial, un fel de vis cu ochii deschisi, in punctul in care ma aflu acum, asta da aventura!
Nu s-a intamplat nici rapid, nici usor, desi project management-ul a fost, parca dintotdeauna, atat visul meu profesional, cat si cariera mea.
A fost nevoie de multi ani si de multe salturi succesive intre training delivery, consultanta si implementare de proiecte cross-functionale in multinationale din aproape toate domeniile.
Ca efect al acestor salturi si in timpul in care faceam trecerea de la un tip de activitate la alta, am dezvoltat o serie de produse de care aveam nevoie pentru ca atat eu, cat si echipa mea, sa lucram mai bine, sa obtinem rezultate si sa fim mai multumiti de ceea ce realizam zi de zi.
Urmatorul pas a fost sa-mi dau seama ca, daca aceste lucruri au functionat atat de bine pentru noi, i-ar putea ajuta si pe alti profesionisti care lucreaza in proiecte. Asa ca am dezvoltat produsele in continuare, pornind de la acest gand. Apoi… cresterea a fost organica: am inceput sa livrez training-urile, am vazut ce imbunatatiri sunt necesare, am ajuns sa identific nevoi aditionale ale clientilor mei si am dezvoltat noi produse care sa le ofere solutiile pe care le cautau.
Apoi… a venit pandemia si a trebuit sa fac un pas in spate, sa ma recalibrez si sa gasesc RAPID modalitati de adaptare la noua normalitate.
Rezultatul? Portofoliul meu de training actual: trei tipuri de produse dezvoltate pentru a asigura livrarea proiectelor aflate in orice stadiu, la orice nivel, in functie de zona in care input-ul meu poate face cea mai importanta diferenta:
ACCELERATOARE
de 3-6 luni
CURSURI ONLINE
de 3-5 saptamani
CORPORATE TRAINING
Noua Normalitate: Livrarea Remote
Ce m-a ajutat pe mine sa depasesc aceasta provocare sau, altfel spus, la ce te poti astepta daca vom lucra impreuna:
Atat experienta mea profesionala, cat si faptul ca sunt o fire empatica ma ajuta sa relationez usor si sa ma transpun in situatiile cu care se confrunta cursantii mei.
Atitudinea mea este mai mult de “frate mai mare” decat de trainer clasic. Imi place sa lucram intr-o atmosfera relaxata, sunt pregatit sa te ascult, imi doresc sa te ajut si, cel mai important, vreau sa te simti confortabil, sa creez un spatiu safe care sa faciliteze interactiunea si invatarea.
Ca abordare, folosesc un mix de exemple din viata reala, problem solving si informatii tehnice/teoretice.
Iar din punct de vedere tehnologie: Zoom pentru interactiuni si training, Colltrain pentru exercitii practice si… energie pozitiva 😊, alaturi de mai traditionalele: Google Docs, Ipad Good Notes, Zoom pool feature si aplicatii de mind mapping.
Daca esti curios sa citesti intregul interviu, il gasesti, diponibil exclusiv in limba engleza, pe colltrain.com.