• Ti s-a intamplat vreodata sa fii in situatia neplacuta ca la sfarsitul lunii sa nu stii cand a trecut?
  • Te uiti in urma si iti aduci aminte cu drag ceva interesant si parca timpul a zburat.
  • Ti-ai facut o lista cu obiective, planuri si tot felul de lucruri pe care sa le faci in perioada urmatoare si … nimic?

Cam trist, nu? Stiu, am fost si eu in situatia asta. Insa, cam acum o luna, in timp ce citeam un articol din Business Insider, am descoperit o aplicatie foarte faina care rezolva aceasta problema.

Am fost atat de entuziasmat, incat am zis ca trebuie sa fac un articol despe ea. Apoi, am stat putin si m-am gandit ca nu este frumos din partea mea sa impartasesc entuziasmul meu cu tine, fara sa-l fi validat pe o perioda mai lunga.

Asadar, am verificat daca este doar ceva trecator si daca aceasta aplicatie chiar aduce valoare in viata mea. Hai sa nu te mai tin pe jar si sa-ti spun ce face.

Te trezesti dimneata si iti faci lista de task-uri

Sa presupunem ca lista ta arata cam asa :

  • 3 task-uri legate de casa
  • 10 task-uri la birou
  • 2 activitati personale, asa pentru sufletul tau.

La finalul zilei intri in aplicatie si spui ce ai facut. Pana aici seamana cu orice aplicatie de task management.

Ceva in plus care-ti face viata mai usoara

  1. Primesti un email zilnic cu intrebarea: “What’d you get done today? “ . Simplu, un scurt reminder, astfel incat, sa stai cinci minute sa te gandesti ce ai facut tu astazi.
  2. Dai replay la acel email cu ce ai facut in ziua respectiva. Poti face acest lucru de pe telefon, de la calculator sau de pe orice alt device. Nu dureaza mult, in plus, la finalul zilei te vei gandi la ce ai realizat si vei avea un sentiment de multumire.
  3. Folosind emailul tau, aplicatia insereaza in calendar realizarile tale.

Exemplu:

  • Am finalizat articolul pentru blog
  • Am facut review si update pe metodologia de risc management pentru sedinta de maine
  • Am luat certificatul constatator de la Registrul Comertului

Sunt zile in care poate tragi linie si la final constati ca dintr-o lista de 15 taskuri, ai facut 7 si esti nemultumit.

Poate ca ti se intampla lucrul acesta pentru ca pur si simplu, ai un program aglomerat sau poate esti o persoana responsabila si tot timpul te gandesti cum sa faci mai multe si sa le termini pe toate, astfel, tu te concentrezi de fapt mai mult pe task-urile neterminate.

Se spune ca atunci cand progresezi si realizezi lucruri, esti fericit. Aceasta aplicatie tocmai pe acest mic detaliu pune accentul.

Ridica nivelul de energie cu lucrurile pe care le-ai realizat

  1. Chiar daca ai finalizat majoritatea activitatilor, daca esti intr-o pasa proasta, moralul scade. Aplicatia iti trimite un raport in care iti spune toate lucrurile pe care le-ai finalizat, astfel incat, sa te concentrezi pe partea plina a paharului.
  1. De obicei, pe langa ce ai planificat, apar si altele. De cele mai multe ori nu stai sa analizezi cate lucruri ai facut intr-o zi. Aveai cinci planificate, ai facut patru si esti trist. Insa, pe langa cele cinci, au mai aparut inca zece, neplanificate. In momentul in care schimbi unghiul din care privesti lucrurile si constati ca din 15 lucruri ai facut 14, totul pare mult mai frumos.
  1. Trag linie si analizez. Dupa o perioada mai lunga de timp, te uiti in urma pe tot ce ai facut, pui cap la cap o lista cu ultimele 100 de lucruri si poti observa care este zona unde petreci cel mai mult timp. O analiza facuta pe date concrete, nu pe ceea ce ti se pare tie. Astfel, poti sa-ti schimbi prioritatile. Daca nu stii nici macar ce ai facut in ultima perioada, nu o sa ai date pe care sa le poti analiza.
  1. Se creaza un moment care te pune in miscare. Nu stiu daca la tine functioneaza, dar eu cand ma uit in urma si vad cate lucruri am facut, parca ma mobilizeaza si intru in priza.

Stii si tu ca sunt acele momente in viata in care simti un gol in stomac: prima prezentarea in public, aprobarile finale pe proiect, o sedinta critica, un interviu de care depinde poate cariera ta.

Dupa doua luni, mai ales daca intre timp ai mai trecut prin experienta aceasta, parca se pierde din valoare. Nu mai esti interesat, nu mai traiesti cu aceeasi intensitate. In schimb, daca te uiti in urma pe un raport, sigur iti vei aminti momentul si o sa exclami un AHA.

Pff… ia uite unde eram si ce stres mi-a creat sedinta aia, iar acum fac una pe saptamana si totul merge ca pe roate. E important sa stim de unde am plecat, unde am ajuns si sa constientizam progresul. Pe mine unul asta ma face fericit!

Daca ti-am atras atentia, te invit sa intrii pe www.idonethis.com, fa-ti un cont gratuit si pune in aplicare, apoi intra pe site si spune-mi parerea ta.

Tot ce ti-am povestit se aplica atat la nivel personal, cat si la nivel de business.

In plus, pentru zona de business, poti vedea si progresul echipei tale, ceea ce scuteste destul de mult timp din activitatea de raportare si ofera si un plus de moral tie si oamenilor cu care lucrezi.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!