Tot ce scriu pe blog sunt informatii verificate si testate la nivel personal. De aici, rezulta si titlul articolului LeanKit Kanban sau Project Management la nivel personal.
Nu am incercat inca sa-l folosesc in activitatea de zi cu zi la birou, pentru ca acolo folosesc o alta aplicatie pentru planificarea proiectelor, insa la nivel personal, de un an jumatate folosesc aceasta aplicatie.
De mai bine de 7 ani, implementez proiecte pe metodologia PMI si ce m-a interesat la nivel personal a fost sa imbin cunostintele pe care le aveam, cu un instrument practic si foarte usor de urmarit si actualizat.
In plus acest concept aduce si componenta de SCRUM care m-a pasionat foarte mult in ultima perioada din perspectiva utilitatii.
Fazele Board-ului meu sunt urmatoarele:
- Idee – Tot ce trece de furcile caudine ale gandirii critice ajunge aici (are o limita maxima de 10 idei)
- Planificare – In momentul in care decid sa ma apuc concret de una din idei, intra automat in aceasta faza, in care este planificata in detaliu (are o limita maxima de 5 idei)
- In Executie – atunci cand ma apuc de lucru, se ajunge in zona de executie (are o limita maxima de 5 initiative). Din dorinta de a ma educa, incerc ca traseul de parcurgere idee > planificare > executie, sa fie unidirectional, si o data ce m-am apucat de ceva, sa-l termin. Indiferent cat de valoroasa este o initiativa noua, intra in zona de Idee si are sansa sa parcurga tot traseul dupa ce este evaluata.
- Done – Dupa ce se termina faza de executie, pana cand se obtine acceptanta formala, se sta in aceasta faza. Chiar daca iti povestesc despre un instrument de project management la nivel personal si folosesc conceptul de acceptanta, este din cauza ca din momentul in care am senzatia ca am finalizat ceva, pana cand este testat, verificat si validat, mai dureaza putin.
Cam asa arata o varianta ultra-simplificata a board-ului meu.
In loc de concluzie, pot sa-ti spun ca acest intrument m-a ajutat sa ma educ si sa-mi organizez activitatea pentru proiectele si initiativele personale. Este o aplicatie gratuita pentru un singur utilizator si merita incercata. Pentru mai multe detalii folositi link-ul urmator: http://leankit.com/.
Tu ce fel de instrument folosesti pentru project management la nivel personal?