Salut,

M-am gandit sa dau o nota personala asa ca am sa impartasesc cu tine ce am invatat eu de la fetita mea, Sara.

In ultima perioada, am petrecut mai mult timp cu ea. De obicei, petreceam weekend-urile impreuna si maxim o ora in timpul saptamanii.

De 2 saptamani insa, lucrurile s-au schimbat si am mai castigat niste timp impreuna, asa ca, interactiunea noastra a crescut destul de mult si am inceput sa invatam unul de la altul. Ce invata Sara de la mine, sau mai bine zis ce ma chinui sa o invat, reprezinta un alt subiect, in schimb, am sa-ti spun ce am invatat eu de la ea si cum am interpretat lucrurile mai apoi.

1. Daca nu se intampla ceva interesant in jurul meu, imi pierd rabdarea.

Daca nu ne jucam atunci cand vrea ea si, mai ales, daca nu am o creativitate destul de mare astfel incat sa pot veni cu alternative noi si funny, Sara isi pierde rabdarea. La inceput mi se parea ciudat, insa am stat putin si m-am gandit ca lucrurile seamana destul de mult si cu ce se intampla la oamenii mari. Diferenta o face faptul ca atunci cand esti mare zici: “Nu am chef, insa asta e, trebuie sa o fac ca nu am incotro!”.

2. Daca nu se ocupa nimeni de mine, ma ocup eu de ei 🙂

Pai, daca nu sta tati sau mami de capul meu sa ma plimbe peste tot cand vreau eu si in ce directie vreau eu, am eu grija sa ma supar si sa-i fac atenti. Daca printr-o minume trebuie sa raspunda la un telefon tati, am eu un plan prin care trebuie sa plonjez in viteza spre marginea patului sau spre coltul biroului astfel incat sa-l fac atent.

Acum este normal sa fiu subiectiv, ca doar este vorba de fetita lui tati, insa facand paralela cu ce se intampla in activitatea profesionala de zi cu zi, cred ca lipsa de initiativa si de actiune genereaza mari probleme, care netratate la timp se transforma in bube.

3. Daca sunt odihnita si am dormit suficient, sunt relaxata si prietena cu toata lumea, daca nu, plang aproape toata ziua.

La capitolul acesta cred ca toti avem de invatat. Da, am facut o mare presupunere ca si tu te afli in aceiasi situatie, insa am cunoscut foarte multe persoane, care ajung sa fie stresate si se manifesta ciudat ca rezultat al lipsei de somn.

Ma rog … comportamentul ciudat are in spate o lista mai lunga de lucruri ce lipsesc, insa unul dintre ele este somnul. Asa ca pentru o viata sanatoasa, a ta si a celor din jurul tau, baga SOMN!

Atunci cand esti obosit reusesti sa faci lucrurile din inertie si daca activitatea ta este una de rutina, merge sa lucrezi si zombi fiind, insa de cele mai multe ori, nu prea poti sa continui la nesfarsit.

Una peste alta am invatat 3 lucruri interesante.

 

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!