Ieri, Michael Pryor (CEO Trello), anunta ca aplicatia a fost cumparata de Atlassian. Stirea m-a surprins si in acelasi timp mi-a placut, mai ales ca in urma cu ceva timp am facut un review pentru o lista lunga de aplicatii.

Daca nu esti familiarizat cu cine este Atlassian, este vorba de firma care are Jira. Mai jos o scurta descriere a celor 2 aplicatii.

  • Trello este o aplicatie foarte simpla, usor de folosit si personalizat pentru echipe care isi doresc sa lucreze Agile, dar care nu isi doresc sa urmareasca toate detaliile derivate din metodologie.
  • JIRA este un tool de project management pentru echipe care folosesc un asa zis Agile ca la carte, care dezvolta software. Definitie conform Technology Advice. 

O scurta prezentare Trello

O scurta prezentare JIRA

Cateva cifre interesante

  • Trello 19 mil de utilizatori si sub 100 de angajati
  • Achizitia 425 mil. de dolari, din care 300 mil cash si restul in actiuni
  • Trello s-a lansat in 2011
  • Conform declaratiilor, Atlassian a achizitionat una din companiile cu cea mai mare crestere pe piata software de Project Management.

Mai multe detalii despre tranzactie poti afla citind articolul din TechCrounch.

Mai jos gasesti 2 articole:

Cu siguranta aceasta achizitie va aduce de la sine o integrare mai buna si desigur o paleta mai mare de servicii si produse oferite clientilor in functie de nivelul de maturitate al procesului pe care-l folosesc.

Daca va infuenta aceasta achizitie pretul intr-o maniere pozitiva sau negativa, cred ca ramane de vazut, din punctul meu de vedere mi se pare o miscare interesanta, iar stirea mi-a starnit in aceiasi masura uimirea si incantarea.

Intrebare:

Daca ai folosit sau folosesti una din cele 2 aplicatii, ce parere ai despre achizitie?

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!