Saptamana aceasta este inceput de luna si asa cum poate deja te-am obisnuit perioada aceasta este dedicata unui lecturi mai usoare in care fac o sumarizare a noutatilor din blogosfera de PM.

Astazi iti recomand 5 articole :

 

1. Make a New Hire’s First Day on the Job a Good One |  Gina Abudi

Prima zi de lucru intr-o companie noua cu siguranta este memorabila, insa poate fi o amintire placuta sau mai putin placuta. In acest articol, Gina prezinta 2 scenarii si cateva beneficii pentru care se merita sa faci o primire corespunzatoare noilor angajati.

 

2. 10 Things New Project Managers Should Know | Girls Guide to PM.

Da, te-am obisnuit sa recomand acest site, insa este destul de greu sa faci o lista cu ce mai este nou si sa nu incluzi ceva de la Elizabeth. Astazi, 10 lucruri pe care noii project manageri ar trebui sa le stie.

 

3. Virtual Freedom Book

Nu intra in lista noutatilor si a articolelor aparute recent, insa daca ceva imi place si gasesc valoare dau mai departe. In urma cu ceva timp am descoperit aceasta carte. Fantastic! Mi-a placut foarte mult idea, insa nu am cumparat-o. Saptamana trecuta, am dat pestea ea din nou si pentru ca varianta Carturesti, Elefant nu a fost disponibila, nu am mai avut rabdare sa fac o comanda de pe Amazon si am achizitionat versiunea audio.

Daca lucrezi remote (la distanta) si delegi sau ar trebui sa delegi task-uri, cartea aceasta este pentru tine. NU te astepta sa rezolve tot, mai este loc de imbunatatit insa pentru incepatori mai ales este aur curat.

In plus, o data cu achizitia cartii primesti accesul si la o lista interesanta de alte mici ebooks pe site-ul autorului.

Bun! Recomand!

 

4. Review: The Scrum Culture | Henny Portman’s Blog

Daca mai devreme ti-am recoamndat o carte, acum iti recomand un review de carte. Cartea in sine nu am citit-o insa review-ul mi-a placut, iar tema este una cel putin interesanta. Asa ca, daca treci printr-o perioada in care se incearca implementarea de Agile in organizatia ta, este o lectura pentru tine! Si desigur putem sa ne auzim si la un telefon, cu siguranta te pot ajuta ☺

 

5. Episode 399: Situational Project Management #PMOT | Project Management Podcast

Ultima recomandare este un podcast despre Situational Project Management. 45 de minute de interviu cu Oliver Lehmann, Situational Project Management the dynamics of success and failure. Daca de-a lungul timpului ai constatat ca asa numitele “best practice”, care desigur functioneaza pentru unii, dar la tine nu, si daca desigur ce a functionat si a mers bine in proiectul anterior, nu este deloc directia corecta pentru proiectul actual, atunci aceasta carte este pentru tine.

Revenind la podcast, este un interviu intre 2 oameni cheie in industria de PM si vorbesc despre Situational Project Management. O sa-ti placa.

 

Atat pentru astazi, sper sa-ti fie de folos si nu uita, daca ai citit ceva valoros ce merita recomandat, lasa-mi un comentariu.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!