Am decis ca la final de luna sa fac o lista cu cele mai interesante articole de PM pe care le-am citit in Mai. Mai jos gasesti lista mea, sper sa-ti fie de folos.

 

1. A complete guide to RACI/RASCI charts | Girls Guide to PM

Cauti un ghid complet pentru matricea responsabilitatilor, apasa pe link-ul de mai sus. Articolul explica ce este un RACI si RASCI chart, diferentele dintre ele, enumera pasii exacti pe care trebuie sa-i faci pentru a crea un tamplate RACI, pe care, de altfel, il vei putea folosi in proiectele tale viitoare. In plus, articolul ofera cateva trucuri care te vor ajuta sa te asiguri ca modul in care ai distribuit rolurile si responsabilitatile este unul eficient cu adevarat.

 

2. 9 Project Management Lessons From Game of Thrones [Spoilers] | Capterra

Pentru ca in majoritatea industriilor apare cel putin cate un articol, care face o paralela cu vre-un serial tv in trend, uite un articol foarte fin cu lectii invatate din Game of Thrones pentru Project Management.

 

3. Project Management Interview Questions | Arras People

Te pregatesti pentru un interviu de angajare pentru pozitia de PM? In acest articol vei gasi  o lista de intrebari pe care ar putea sa le primesti de la recrutor.  Sper sa te ajute sa te pregatesti cat mai bine. Bafta multa!

 

4. Smarter Faster Better Book Review: 3 Lessons Learned | Project Management Hacks

Sunt intr-o vanatoarea continua dupa noi lecturi, bine documentate, care sa ma ajute in munca mea. Acesta recenzie de carte m-a convins ca bestseller-ul New York Times “Smarter Faster Better” de  Charles Duhigg, merita citit. Daca te va convinge si pe tine, sau deja ai citit-o, te rog sa imi spui parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos.

 

5. Episode 354: PMP Exam Lessons Learned | PM Podcast

Daca iti doresti sa te certifici PMP, in acest podcast vei gasi o poveste de succes cu cateva lectii invatate din procesul de pregatire pentru examenul de PMP. Sper ca acest interviu te va ajuta cu cateva sfaturi si ponturi “din culise”.

 

6. Advantages and Disadvantages of Agile vs Waterfall | Virtual Project Consulting

Este un articol bine structurat unde vei gasi o lista clara de “pro” si “contra” pentru ambele abordari. Cu siguranta te va ajuta sa intelegi ce ti se potriveste si ce te va ajuta cu adevarat.

 

7. Project Management Category Leaders. Best Comparison List of Vendor Applications & Tools | GetApp

Tu ce aplicatii si instrumente folosesti pentru managementul proiectelor? Daca nu folosesti, inca, nici una, sau vrei sa gasesti ceva mai facil sau, poate, mai complex, vezi aceasta lista cu top 25 aplicatii de PM comparate dupa 5 criterii. Sper sa te ajute sa iti optimizezi munca.

 

8. 4 Proven Ways to Keep Your Team Engaged | Leadership Thoughts

4 sfaturi utile ce te vor ajuta sa-ti ti echipa implicata.

 

9. 7 Tips on how to be a great leadear during a crisis | Project Smart

O lectura care iti va aminti de lucrurile importante pe care trebuie sa le iei in considerare in perioada de criza. In cazul in care deja cunosti aceste ponturi, gandeste-te daca le si aplici.

 

Tie ce articole sau resurse de project management ti-au atras atentia luna acesata? Contribuie si tu la aceasta lista si lasa-mi un comentariu mai jos.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!