Pentru luna aceasta am facut o selectie de mai multe articole, zic eu destul de bune de project management. Sper sa va fie de folos!

 

1. The Dark Side of Scaling Up: Will You Want to Live in What You Build? | Bob Sutton

In acest articol, autorul cartii “Scaling Up Excellence”, Robert Sutton, ne provoaca la un exercitiu pe care el il numeste „privind inapoi din viitor”, un exercitiu de imaginatie in urma caruia trebuie sa raspundem la  mai multe intrebari. Starnesc interesul vostru cu urmatoarea intrebare : ”Suntem fericiti in aceasta lume unde lucram din greu pentru a o construi ?” Un articol ce te indeamna sa iti analizezi visele pe care iti doresti sa le transformi in realitate si iti ofera cateva lectii de invatat. Merita citit.

 

2. 4 lessons IT management can learn from a home improvement project | TechRepublic

Pentru ca imi curge Project Management ul prin vene, recunosc faptul ca si eu am folosit procese si instrumente de PM in proiectul de renovare al propriului apartament. Autorul acestui articol, a trecut printr-o astfel de experienta si a ajuns la concluzia ca renovarea casei implica invatarea terminologiei si a proceselor conexe, precum si angajarea specialistilor in cazul in care este necesar, exact ca si in  proiectele IT pe care le desfasoara la job. Citeste-l si vezi ce poti invata tu din aceasta experienta!

 

3. Here’s Your Deadline! | pmStudent

Acest articol face o paralela metaforica intre dimineti si deadline pentru a discuta modul in care te pregatesti pentru acestea. Ei bine, termenul limita aka deadline va veni chiar daca esti sau nu pregatit. Asa ca, este alegerea ta cum intampini acest eveniment. In articol vei gasi si un video care prezinta rezumatul metaforelor folosite.

 

4. 5 Reasons Why Managers Need To Learn Project Management Basics | Wrike

In 2015 un sondaj a aratat ca 94% din manageri gestioneaza proiecte, fara a avea titlul de Project Manager. Afla de ce ar trebui sa stii bazele project managementului, chiar daca nu ai aceasta obligatie trecuta in fisa de post.

 

5. GET OFF MY LAWN! Getting better at working with Millennials! | drunkenpm

Deja devine un cliseu sa te plangi de faptul ca generatia “milenarilor” nu stie sau nu vrea sa lucreze. Acest podcast exploreaza modul in care aceasta generatie poate fi integrata la locul de munca si da raspunsul la intrebari care te vor ajuta sa scapi de stereotipuri si astfel sa colaborezi cu ei mai bine.

 

6. Success vs Culture | eCameron

Cei care lucreaza cu echipe interculturale stiu ca de multe ori succesul unei persoane intr-o cultura este esecul altei persoane. Acest articol vorbeste despre aceasta tema delicata.

 

7. I get the business rationale for agile, but what’s in it for ME? | Kiron Bondale

Multe articole de PM vorbesc despre avantajele metodei Agile, dar nimeni nu spune ca aceste practici ar trebui sa ramana limitate la proiecte Agile. Abordarile traditionale de project management nu descurajeaza o echipa de proiect sa actioneze intr-un mod similar cu o echipa Agile. In acest articol vei gasi cateva caracteristici ale metodei Agile care ar putea fi preluate de echipele de PM traditionale, fara a trece prin schimbarea totala a metodologiei.

Urmatoarele 5 articole sunt de pe projectmanagement.com. Pentru a le putea citi in intregime, este necesar sa faci login fie cu contul tau facut direct pe site, fie cu id-ul de PMI.

 

8. Just Kill It Already! | ProjectManagement.com

De ce organizatiile, aparent bine gestionate, continua sa investeasca efort, timp si bani in initiative strategice majore care nu au nici o speranta in a atinge obiectivele lor? Afla raspunsul la intrebare in acest articol.

 

9. Being a ScrumMaster and Project Manager in an Agile World | ProjectManagement.com

Poate ScrumMaster si Project Manager sa fie aceiasi persoana sau sunt doua roluri incompatibile? Autoarea acestui articol, care este Project Manager si ScrumMaster, vrea sa demonstreze ca “melange-ul” dintre aceste doua roluri este real.

 

10. What Makes an Initiative Strategic? And Why Does It Matter? | ProjectManagement.com

Adaugarea cuvantului “strategic” unui proiect, cu siguranta adauga “greutate”, dar ajuta acest lucru la succesul acestuia sau doar ridica gradul de stres si…cam atat. Mark Mullaly este fascinat sa descopere ce se ascunde in spatele etichetei de “strategic” si da raspuns la cateva intrebari esentiale in acest articol.

 

11. Staffing the Strategic PMO | ProjectManagement.com

In acest articol autorul Andy Jordan , presedintele  Roffensian Consulting Inc, ne ofera cateva idei cu privire la modul in care biroul PMO ar putea sa creasca intr-un mod durabil pentru a avea succes.

 

12. Project Governance: A Matter of Strategy or a Routine Activity? | ProjectManagement.com

Faptul ca proiectele sunt structuri temporare ridica intrebarea daca Project Governance este o chestiune de strategie sau doar o activitate de rutina operationala. Acest articol desface firul in patru pentru a oferi raspuns la aceasta intrebare.

 

13. Project Management Career Q&A – Sharing Sensitive Information | ArrasPeople

Acest articol face parte din seria de articole de Q&A pe tema Carierei in Project Management, iar tema din aceasta luna este data de intrebarea unui cititor care vrea sa isi actualizeze CV-ul fara sa faca imprudenta de a face publice informatii confidentiale ale companiei la care lucreaza. Ai fost vreodata in aceasta situatie? Vezi ce sfaturi i-au oferit cei de la ArrasPeople.

 

14. 5 Scheduling Software Features You Didn’t Know You Needed | projectmanager.com

Cred ca nu exista un articol din seria “Ce mai este nou in blogosfera de PM” in care sa nu am ceva despre aplicatii si software care ne face noua, project managerii, viata mai usoara. In acest articol vei gasi 5 caracteristici pe care ar fi bine sa le iei in considerare cand iti cauti o aplicatie de scheduling.

 

15. Leadership Best Practices: Make Discussions about Change a Part of Regular Meetings | Gina Abudi

Schimbarea nu trebuie sa fie o initiativa inceputa “la comanda” si care se asterne precum zapada in mijlocul verii pe capul angajatilor. In acest articol, Gina Abudi ne da un mic exemplu despre cum se poate aduce schimbarea in companie, evitand frustrari, rezistenta la schimbare si scaderea productivitatii.

 

16. What Is Your Best Advice To Be A Good Project Manager? | UnlikeBefore

Acest articol a fost scris ca raspuns la o intrebare : Care este cel mai tare sfat pentru a fi un manager de proiect bun? Greu de raspuns nu ?

 

17. Overcome 68% disengagement with goldstein’s 5 principles of engagement | LeadershipFreak

Statisticile spun ca 70% dintre angajati nu se implica cu adevarat in activitatea companiei. Autorul acestui articol spune ca daca se aplica cele 5 principii de implicare a lui Goldstein, gradul de implicare va creste cu 68%.

 

18. The Three Things Every Project Manager Must Know about Project Governance | Ron Rosenhead

Un alt articol despre Project Governance. Acesta aduce in discutie  trei lucruri pe care ar trebui sa le stie fiecare Project Manager despre Project Governance.

 

19. How to Structure and Build a Project Team | Virtual Project Consulting

Un articol  bun pentru Project Managerii in devenire sau cei care abia au inceput aceasta cariera si sunt pusi in fata provocarii de a organiza, gestiona si conduce o echipa de proiect. Vei gasi sfaturi despre ce roluri va trebui sa ai in echipa ta, cum sa construiesti si sa dezvolti o echipa si ce bariere vei intalni in acest proces.

 

20. Facilitation | The Tao of Project Managemet

O abordare interesanta asupra project managementului din perspectiva filozofiei lui Lao Tzu.

 

21. How to Manage a Complex Project | projectmanager.com

Proiectele pot fi catalogate ca fiind complexe luand in considerare marimea bugetului si a echipei, daca sunt sau nu strategice, implicarea stackeholderilor sau impactul pe care il va avea acest proiect pe o durata mai lunga de timp. Ce este un proiect complex? Care este modelul cel mai bun de a conduce un astfel de proiect? Cum sa te pregatesti pentru el ? La acestea si la multe alte intrebari vei gasi raspuns in acest articol.

 

22. Leading with microknowledge | John Goodpasture

Un articol interesant care introduce un termen putin cunoscut – microknowledge. John Goodpasture ne vorbeste despre ce este acesta si cum poti folosi microknowledge in conducerea echipelor.

 

23. Project Management Career Q&A – Not Enough Planning Experience | ArrasPeople

Daca esti la inceputul carierei tale de PM si iti faci griji ca nu ai suficienta experienta in initierea si planificarea proiectelor, aici vei gasi sfaturi utile.

 

24. More about game theory – and the PMO | John Goodpasture

De ce formula win-win este strategica? Simplu concurentul de astazi poate fi partenerul de maine. Un articol despre aplicarea teoriei jocului in PMO.

 

25. 7 do’s and don’ts for getting the most from the smartest people in the building | Leadership Freak

In cateva cuvinte: cele mai inteligente persoane intr-o companie, din punct de vedere operational, sunt front-line supervisors. De ce? Citeste-l si vei gasi raspunsul!.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!