Din categoria „articole publicate in trecut si aduse in prezent”, va prezint articolul numarul 2 dintr-o serie de 4 despre „Influentarea organizatiei ca element cheie pentru obtinerea rezultatelor in proiecte„.

La fel ca Negocierea in Project Management, acest articol este un extras din prima parte a articolului original, varianta completa va voi lasa sa o cititi acolo unde a fost publicat initial.

Chiar si cu un proces de project management bine pus la punct, proiectele pot să nu aiba rata de succes dorita, pentru ca uneori apar blocaje cu efecte dramatice asupra proiectului. Le recunoastem usor in expresii ca:

  • nu s-a vrut
  • nu s-a dorit acest proiect
  • este o chestiune politica
  • la noi nu merge

Cum PM-ul este singurul responsabil pentru succesul sau insuccesul proiectului, inseamna ca este de datoria lui sa sape mai adanc si sa gasesca solutii prin influentarea organizatiei in scopul finalizarii cu succes a proiectului.

Despre ce este vorba?

Organizatia nu exista de sine statatoare, ci prin oameni. Din perspectiva proiectului, organizatia inseamna: resurse, sponsori, manageri de departamente, directori.

Chiar daca suntem project manageri, sponsori sau manageri, cu totii ne dorim sa ne atingem obiectivele propuse cat mai rapid si cu efort minim. Succesul proiectului depinde de modul in care reusim sa influentam pe fiecare dintre participanti  pentru a obtine rezultatele dorite.

Project Management Institute recunoaste capacitatea de a influenta organizatia ca fiind o competenta cheie pentru project manageri.

Articol publicat in 24 iulie 2009 si in Market Watch [nr. 117], www.marketwatch.ro.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!