Cu ceva timp in urma am primit o intrebare legata de istoria managementului de proiect. Cum a aparut, cand a aparut si cine a pus bazele ?

Scolareste as raspunde ca secolul al XIX-lea a oferit conceptele majore si m-as apuca sa iti insir cateva nume: Kerzner, Taylor, Gantt, cateva scheme… dar nu mi-am propus asta.

Pentru mine istoria project managementului incepe de la cel mai vechi proiect cunoscut de noi: piramidele.

Se poate sa ma duc prea departe, insa un lucru este cert: poate nu vorbeau de management de proiect, poate nu vorbeau nici de motivarea echipei si clar nici Gantt-ul nu fusese inventat, sau nu in forma actuala, insa este imposibil de imaginat cum un astfel de mega proiect a putut fi dus la bun sfarsit fara o planificare si o organizare riguroasa a armatelor de sclavi.

Poate sunt rautacios, dar si in zilele noastre mai sunt proiecte care nu au principii foarte diferite la baza.

Recomandare – Project Smart: sa-mi spui tu mie ca nu are cel mai fain timeline din 2500 i.H pana in zilele noastre.

Inchei acesta lista de recomandari in stil grandios cu o lista cu cele mai impresionante 25 mega proiecte. Cred ca este locul potrivit, mai ales daca esti pasionat de proiecte si lucrezi in domeniu.

Si la final nu pot sa nu aduc in discutie ceea ce pentru multi dintre noi a devenit studiu de caz:

  • 57 de etaje in 19 zile
  • 30 de etaje in 15 zile

57 de etaje in 19 zile

Sunt proiecte unde nici nu se ia autorizatia de constructie in 19 zile, insa se pare ca altii reusesc sa faca lucruri marete.

Mai mult se spune ca secretul a stat in planificare, asa ca pentru cei care cred ca planificarea este o pierdere de timp, poate pot gasi inspiratie in acest filmulet.

30 de etaje in 15 zile

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!