Salutare,

Stii momentul acela in care te uiti pe to do list-ul cu nspe lucruri de facut si esti constient ca nu ai timp de toate, si fix atunci primesti un email cu un nou task important, urgent si tot tacamul?

Ei bine… cel mai probabil, colegul acela din echipa de proiect care nu ti-a livrat la timp nici de data asta este in aceeasi situatie.

E un scenariu extrem de frecvent, mai ales in intiativele cross-functionale, unde colegii sunt implicati in unul, doua sau chiar trei proiecte si mai au de facut in plus si ce le apare in fisa postului si intra in categoria “business as usual”. Si ce putem face in acest caz?

In primul rand, trebuie sa vorbim intre noi si sa ne spunem aceste lucruri. Si, atentie, nu ma refer la faptul ca ne plangem unii altora (de mila) la tigara!

In al doilea rand, trebuie sa gasim o rezolvare si, pentru ca, asa cum se spune in “juridic”, este culpa comuna, fiecare trebuie sa isi aduca aportul: colegul in cauza, PM-ul si managerul direct.

Daca ati ajuns aici, deja e un pas important:

    Totul incepe de la intentie si dorinta de a face ceva in directia asta.

    Nu se va rezolva totul imediat, deci sa nu te astepti la asta: cutumele organizationale se schimba mai greu. Insa vei obtine constientizare si vei gasi intelegere daca se intarzie anumite task-uri, iar asta ar trebui sa reduca nivelul de stres, macar putin asa.

    ATENTIE: faptul ca sunt perioade mai grele sau mai aglomerate este una, dar daca asta este modul de lucru zi de zi, inseamna ca suferiti, de fapt, de heirupism si lipsa totala de planificare.

    Subscribe To Our Newsletter

    Subscribe To Our Newsletter

    Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

    You have Successfully Subscribed!