In ce calitate vorbesc?

  • Pe de o parte legat de sistemul de invatamant si de profesori, vorbesc pentru ca am trecut si eu prin aceasta experienta si cu totii cred ca suntem indreptatiti, macar la un punct de vedere si
  • In al doilea rand in calitate de trainer, pentru ca si trainingul este o forma de invatamant.

Despre elevi din 2 perspective:

  • am fost si eu o data acolo, fie ca mi-a placut sau nu, si
  • din perspectiva omului care petrece aproximativ 4 -5 luni in procesul de recrutare. Marea problema cu care ma confrunt este, ca desi petrec timpul acesta, nu gasesc persoana de care am nevoie, ci doar o persoana care, in cel mai fericit caz are potential, insa cere un salariu de start la care pe vremea noastra nici nu visam.

M-am tot gandit daca sa scriu sau nu acest post, pana cand ieri am vazut urmatoare poanta:

Intrebare: Ce ti-a picat la Bac?
Raspuns: Tot liceul.

Nu incerc sa caut vinovati pentru ca stim, ca de la un capat la altul, toti suntem o apa si-un pamant. Ceea ce este ingrijorator, este ca o data cu intrarea la facultate pe dosare si o selectie facuta la misto la Bac, am ajuns sa avem o specie plimbatoare prin facultati.

Nu ne ducem sa mai invatam, ne ducem sa ne plimbam, sa ne distram. Nu am nimic impotriva distratului, si eu am fost student si am petrecut niste ani de exceptie in Regie, insa mai reuseam sa mergem si la scoala, sa participam si la laboratoare si la „nenorocitele” de seminarii matinale, fara de care nu intrai in examen.

Nu demult am auzit ca datorita restructurarilor, toti profesorii buni au plecat

Eu zic asa: fenomenul meditatiilor sunt convins ca si in ziua de astazi continua, insa cum ar fi sa primeasca parintele banii inapoi daca elevul nu trece Bac-ul la materia respectiva sau pica examenul de admitere la facultate?

Sau poate e copilul de vina: atunci domnilor profesori renuntati la banii de la meditatie si dati-l afara pe copil. Sau si aici avem de-a face cu spiritul antreprenorial la negru ?

Legat de sistem

Pe vremuri stiai una simpla si buna, te chinuiai sa inveti la doua materii pentru ca aveai admitere la liceu, apoi mai faceai un forceing pentru ca venea treapta (este drept, eu nu am prins perioada aceasta).

Acum invatam cat mai multe ca sa cream o inCultura Generala, se cere sa stim de toate. Pretindem ca vrem sa facem comentarii, dar nu suntem capabi sa frazam lucruri simple.

Cand eram mic, nu intelegeam ce este cu scolile profesionale si consideram un esec daca se ajungea acolo. Acum m-am mai desteptat : de acolo ieseau niste oameni buni pe meserie.

Acum nu, toti suntem ingineri, toti terminam facultati de management si daca se poate toate posturile de entry level sa fie de management, ar fi perfect si desigur vreau si eu 1000 euro, cel putin la nivel de Bucuresti.

Am reusit cu succes sa cream generatia “I Deserve”. Ce? Pai tot nu ? Ca doar trebuie sa am! Este bine, suntem cu psihicul sus, insa ce fac pentru toate lucrurile acelea ?

In scoala nu am excelat, ba chiar cu unele materii am avut dificultati si cu siguranta pot spune ca, dupa ce am terminat, m-am bucurat foarte mult. Uneori trebuie sa facem si ce nu ne place:

  • Elevii sa invete, nu tot, nu de olimpiada, ci de 6, parca asta e nota de trecere.
  • Domnilor profesori, poate rolul nostru este sa dam note pe merit si ma intreb ce note aveau toti cei care au picat si de ce ? In plus, daca vedem ca elevul are note mici, cum ar fi daca el nu ar invata acasa ca sa devina stralucit si eminent si sa plece in strainatate sa lucreze ca un foarte mare doctor sau architect, si-l invatati voi la scoala, nu doar sa listati o tabla copiata din manual sau mai stiu eu din ce alte carti. Insist, nu trebuie sa-l fac un eminent, ci doar sa-l invat sa ia 6.
  • Domnilor de ce faceti o astfel de programa scolara, ce stie sa faca un elev care termina liceul si cine il angajeaza ?
  • Tot timpul pretindeti ca elevii nostrii sunt mai buni ca cei din strainatate, poate, dar voi trebuie sa faceti un sistem de invatamant pentru toata lumea, nu doar pentru varfuri.
  • Inovati putin si in sala de curs ca sa reusiti sa obtineti rezultate bune si vedeti ce rezultate vom avea.
  • Si nu in ultimul rand, incercati sa lucrati mai mult de un part-time, daca dorim sa avem rezultate pe masura si poate si remunaratia va fi alta.

P.S. Acest post nu se adreseaza celor care-si fac treaba!

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!