Iata ca a fost si PM Day 2011. As putea caracteriza ca fiind un eveniment care mi-a depasit asteptarile.

Al treilea speaker a fost Stephen Forte, o prezenta agreabila care mi se pare ca reuseste sa capteze sala fara sa spuna lucruri spectaculoase sau iesite din comun. Am apreciat si voi aprecia tot timpul aceasta abilitate la un speaker.

Pe scurt, Stephen este  Certified Scrum Master, speaker si prieten cu Microsoft, ca sa facem o scurta prezentare.

Iata despre ce a vorbit anul acesta: Kanban. Mai multe detalii despre prezentarea lui gasiti accesand acest link.

Prezentare Stephen Forte la PM Day

Ce mi-a placut la el? Abilitatea de a capta sala si dezinvoltura, cu care se prezinta in fata unei audiente calificate, in tricoul echipei de Rugby.

Stephen Forte

Stephen Forte, Certified Scrum Master la PM Day

Apoi are cateva maimute intr-un exercitiu foarte simplu: o mica exemplificare de „Just in time” pentru producerea de anvelope.

Exercitiul implica trei persoane, fiecare isi face treaba dupa cum urmeaza:

  • un producator de autoturisme,
  • un producator de anvelope si
  • un producator de materie prima pentru anvelope.

Cand prima persoana (producatorul de autoturisme) ajunge aproape de sfarsit, gaseste un card care ii spune ca trebuie sa ia legatura cu persoana a doua pentru ca stocul sau este pe cale sa se termine.

Acest punct este semnalul pentru a lansa comanda de anvelope catre persoana numarul doi. Astfel prima persoana nu ramane fara stoc si productia nu se opreste.

Desigur si persoana a doua face acelasi lucru implicand in bucla producatorul de materie prima si uite ce frumos functioneaza lucrurile. Mai multe detalii despre conceptul Kanban gasiti pe wikipedia.

Prima reactie atat personala cat si testata la barfa cu vecinii a fost

„Mai sa fie, dar ce treaba are cu proiectele chestia asta, sincer?”.

Una peste alta, am ramas placut impresionat de Stephen, dar consider ca prezentarea a fost putin fortata. Mi-am zis: Na… asta e. Este o persoana faina un speaker bun, dar la PM Day cu concepte de „munca operationala” nu prea merge.

Dupa ce toata distractia asta s-a terminat a continuat prezentarea si am observat in cadrul prezentarii un soft in care isi mapeaza si monitorizeaza task-urile.

Kanban board

Kanban Slide 15 din prezentarea lui Stephen.

E, aici mi-a atras atentia! Nu as putea spune clar ce anume, pentru ca mai vazusem Kanban boards, insa am zis sa cercetez putin cum sta treaba. Am ajus acasa, am cautat software-ul respectiv si surpriza: era pe bani.

Dupa ceva sapaturi si input de la prietenul Emanuel, am descoperit LeanKitKanban . O varianta free, cel putin pentru un user si un board. O folosesc de ceva timp la nivel de proiecte personale si mi se pare foarte practica mai ales pe zona de Sprinturi.

Si iata cum cineva promoveaza un produs, creaza adoptie pe tehnologie, dar din cauza ca nu faci disponibil un user la joaca, ajunge omu’ pe site-ul altora.

Una peste alta mi-a placut prezenatrea lui Stephen si astept sa vad si altele!

P.S. Ca sa fiu sincer, in momentul in care am scris postul am intrat din nou pe site-ul Eylean si am descoperit ca si eu ca au varianta gratis, dar ce sa-i faci: nu a fost cat de vizibil trebuia din prima si am apucat sa folosesc cealalta aplicatie.

Legenda pentru cei care nu ma cunosc personal: „maimute” = lucruri spectaculoase sau de interes maxim pe care le facem pentru a capta atentia audientei si a da valoare discutiei. Un fel de truc al magicianului: iepurele din palarie.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!