„Trecerea de la activitati operationale la organizarea pe proiecte” este ultimul articol din seria celor 4.

Articolul prezinta 4 niveluri de abordare a proiectelor intr-un mediu operational, sau cum poti face trecerea de la activitatile operationale la organizarea pe proiecte.

Din pacate, nu avem sansa sa facem de fiecare data project management ca la carte si se poate intampla sa citesti un material de specalitate si sa te gandesti ca: „Nu se aplica genul acesta de lucruri la mine”.

Povestea este una interesanta si se poate dezbate si discuta mult pe aceasta tema. Prezentul articol isi propune sa prezinte o prima arbordare si sunt convins, ca fiecare dintre noi, ne-am regasit la un moment dat intr-unul din scenariile de mai jos.

Iata si articolul propriu-zis

Asemanarile intre activitatile cu caracter operational si intre activitatile de proiect sunt foarte mari. In ambele cazuri munca este planificata, exista constrangeri, obiective si termene.

Proiectul este o abordare diferita deoarece are un caracter temporar si o dezvoltare secventiala. Organizatiile folosesc ambele modele de organizare fara ca neaparat cei implicati sa constientizeze acest lucru.

Cand sa folosim o metoda sau alta? Daca decidem sa ne organizam pe proiecte cum putem sa o facem in modul cel mai profitabil?

Provocari

Daca pana acum finalizai cu succes unul, doua taskuri si lucrurile au inceput sa se complice, iti pui pentru prima data intrebarea: cum sa fac treaba asta mai bine. Dupa cateva actiuni pompieristice ies la iveala cateva provocari:

  • desi stiu ca am de finalizat un task seful imi spune ca trebuie sa fac altceva mai important.
  • dimineata trebuie sa fac ceva, dar nu termin pentru ca la pranz am fost chemat intr-un meeting mai important si seara sunt tras la raspundere de ce nu am terminat task-ul de dimineata.
  • simt nevoia sa lucrez mai putin, dar mai structurat, pentru a pune putina ordine in lucrurile pe care le fac.
  • incep foarte multe initiative cu o importanta mare si pe parcurs imi dau seama ca nu sunt pe drumul cel bun.
  • raportez progresul muncii mele dar nu sunt convins ca ceea ce raportez este si urmarit sau ca se tine cont de feedback-ul meu.

Articol publicat in 17 septembrie 2010 si in Market Watch [nr. 128], www.marketwatch.ro.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!