In ziua de astazi totul este intr-o continua schimbare. Apar lucruri noi, iar cele vechi, fie nu mai sunt de actualitate, fie s-au schimbat in mod radical. Daca nu lucrezi in zona operationala, iar job-ul tau consta intr-o activitate repetitiva, vei fi inevitabil nevoit sa tii pasul cu toate aceste schimbari.

Pentru a fi pregatit sa faci fata cu brio oricarei provocari ce poate aparea, cel mai bine este sa fii intr-un proces de invatare continua si, pe departe, cea mai ieftina, simpla si rapida modalitate de a face acest lucru este sa citesti. Cum bine spunea cu ceva timp in urma o vorba din popor: Baga carti!.

Asa ca, tinand cont de toate aceste lucruri, de la inceputul anului am inceput sa citesc aproape zilnic. Gama este una destul de larga, insa, astazi iti voi vorbi despre cartile de project management.

1. Drive by Daniel Pink

Spre rusinea mea nu citisem aceasta carte. Am citit din intamplare un review si a doua zi eram la Carturesti.

In cartea sa, Daniel Pink prezinta ce anume te motiveaza cu adevarat. O viziune diferita de ceea ce esti invatat sa vezi in mod constant in mediul corporatist.

Este genul acela de carte care daca nu te schimba, cu siguranta te pune pe ganduri.

2. The lazy project manager by Peter Taylor

Pe Peter am avut ocazia sa-l cunosc la PM Days 2012. Acolo am inteles pentru prima data ce inseamna productive laziness.

Saptamana trecuta am citit un articol de-al lui Peter intitulat “PMI, do you still love me?” si mi-am adus aminte cu placere de cartea lui.

Am ajuns acasa, am luat-o din bilblioteca si pentru ca este o carte care mi-a placut si care nici nu este foarte mare, am recitit-o dintr-o suflare. Nu ai nevoie mai mult de 3 ore daca vrei sa o citesti si iti garantez ca vor fi niste ore bine investite.

3. 101 Project Management Problems and How to Solve Them by Tom Kendrick

Prima data iti capteaza interesul. Apoi ti se pare o carte buna care merita citita, ca la final sa exclami ca este o carte foarte tare si de ce nu ai gasit-o mai devreme.

Initial, mi-am propus sa fie o lectura usoara si sa citesc cate un scenariu pe zi. A fost cam greu pentru ca problemele prezentate sunt foarte aproape de realitate si m-au cam prins.

Lectia invatata din cartea aceasta: vei observa ca unele situatii sunt aproape unu la unu cu ce ti s-a intamplat si fie iti vei valida modul in care ai actionat, fie vei avea o perspectiva diferita. Pentru situatiile pe care nu ai avut inca ocazia sa le traiesti pe pielea ta, este bine intotdeauna sa fii pregatit, iar aceasta carte este fix ce-ti trebuie.

4. Rescue a problem project by Todd Williams

Inca de anul trecut am in portofoliu un serviciu cu un nume similar: Project Rescue.

Este destul de intuitiv: intri intr-un proiect in calitate de Rescuer sau consultant si obiectivul tau este sa redresezi proiectul. Asa ca, realizezi ca in momentul in care am dat peste aceasta carte, a fost musai sa o citesc.

Todd surprinde foarte bine intreg procesul oferind o lectie foarte buna atat sponsorilor care se pot identifica cu situatii in care proiectele lor sunt pe avarie, cat si pentru cei care ar putea juca rolul de Rescuer. Nu in ultimul rand este o lectura exceptionala pentru un project manager pentru a intelege procesul si a invata o lectie din greselile altora.

Acestea sunt recomandarile mele pentru pentru luna aceasta, te astept in sectiunea de comentarii cu orice sugestie utila care sa completeze lista.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!