Un subiect care arde destul de tare atunci cand te pregatesti pentru examenul de PMP sau CAPM il reprezinta testele si simularile de examen.

Si eu cand am fost in locul tau: m-am pregatit pentru examenul de CAPM in 2006, iar cand am sustinut examenul de PMP in 2011, acest subiect a reprezentat una din preocuparile mele majore.

Asa ca m-am gandit sa-ti fac viata mai usoara si, pornind de la un email foarte voios si plin de energie pe care mi l-a dat Sofia Dragne in momentul in care a luat examenul de CAPM, am alcatuit o lista de recomandari pentru genul acesta de teste.

Unele sunt gratuite, altele nu.

Cele gratuite te ajuta sa-ti faci o idee despre cum arata intrebarile la examen si chiar sa-ti testezi nivelul la care te afli, insa, de ce mai multe ori, pentru varianta completa trebuie sa platesti.  Desi pretul nu este unul mare (eu cred ca merita fiecare dolar investit), daca te gasesti ca nu vrei sa dai bani pe asa ceva, facand toate testele din varianta gratuita ajungi la un numar suficient de intrebari.

Inca un punct de vedere care sa sustina ideea de a face teste

Inveti la calitate ca trebuie sa ai instrumente pe care sa le aplici frumos si sa masoare faptul ca ceea ce se face respecta anumiti parametri.

In plus masori calitatea in proiecte ca fiind gradul de satisfacere al cerintelor initiale. Bun! Cerintele initiale zic ca e musai sa iei examenul.

Bravo! Trebuie sa iei peste 62%, dar pentru a fi sigur, zici ca la pregatire ar trebui sa faci ceva mai bine. Cum masori treaba aceasta? Exact: TESTE!

O lista cu sugestii, atat gratuite cat si platite, de unde poti sa incepi!

1. www.brainbok.com

Sofia spune: „Site-ul care m-a ajutat cel mai mult a fost www.brainbok.com. Au si o versiune free pentru cateva knowlegde areas, insa eu am ales sa platesc un fee de 50 usd pentru varianta premium si a meritat.

Este extrem de util pentru intelegerea intrebarilor legate de ITTO, iar examenul este foarte apropiat de cel real”.

Le-am folosit si pe urmatoarele 3, insa acesta m-a ajutat cel mai mult.

2. www.pmstudy.com/enroll.asp#CAPM pentru CAPM si www.pmstudy.com/enroll.asp#PMP pentru PMP

3. Un test de 175 de intrebari. In plus mai este si un test de 75 de intrebari.

La sfarsitul testului gasesti o lista cu peste 3000 de intrebari, un fel de varianta a acestui articol scris de Oliver.

Pentru unele trebuie sa-ti faci cont pe site, altele merg facute direct.

Am verificat link-urile si pot sa-ti spun ca nu merg toate, insa cred ca sunt suficiente. Ca idee, cei care au facut testul de 175 de intrebari spun ca are un nivel de dificultate sporit fata de celelalte teste.

4. www.techfaq360.com/capm_4thedition.jsp 

Poate este subiectiv, insa intrebarile mi s-au parut mai usoare decat pe celelalte site-uri.

5. http://www.pm-abc.com/Free_Simulated_Test.asp#

6. www.examcentral.net

7. http://www.monkibo.com/pmp-exam-itto-trainer/

Acum la final, daca ai trecut prin examenul PMP sau CAPM, lasa-mi un comentariu si spune si altora ce teste ai folosit in pregatire. Nu ai sustinut examenul inca, foloseste lista de mai sus si spune-mi ce anume te ajuta si de ce? Spor!

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!