Imi face mare placere sa va anunt ca am lansat noul curs deschis de Project Management, PMP Exam Preparation.

In ultimii 9 ani am pierdut sirul oamenilor cu care am avut ocazia sa lucrez atat in proiecte, cat si in sesiuni de training de project management. Am dobandit o experienta vasta si acum a venit momentul sa lansez propriul curs de certificare.

Acceaseaza butonul de mai jos pentru a afla cand se tine urmatoarea sesiune, iar pe langa cursul in sine v-am pregatit si o surpriza, insa va povestesc mai tarziu despre ea.

Pentru cine este acest curs? (Audienta)

Cursul se adreseaza unei audiente vaste de project manageri, insa il recomand daca faceti parte dintr-una din cele doua categorii:

1. Obectivul tau este sa inveti modul de abordare al proiectelor conform PMI, prin urmare vei dori sa participi la un curs aliniat cu PM BoK.

Tot ce ai de facut este sa accesezi link-ul de mai sus, sa citesti detaliile despre curs si sa te inscrii. In cel mai scurt timp iau legatura cu tine, ne cunoastem, discutam suficient cat sa iti dai seama cum lucrez, iar eu sa imi dau seama ce experienta anterioara si ce asteptari ai si apoi ne vedem la curs.

2. Obiectivul tau este sa obtii certificarea PMP sau CAPM. Pentru tine am gandit un program special ce contine mai mult decat cursul in sine. (Curs Open PMP).

Ce trebuie sa faci este sa accesezi linkul de mai sus, sa citesti cu atentie pagina programului si apoi sa te inscrii pentru primii pasi gratuiti ai programului. Fie ca vrei sa facem cursul impreuna sau nu, este critic sa cunosti in detaliu tot procesul. Dupa ce te-ai inscris, ne auzim la telefon, ne cunoastem si stabilim o discutie de 2-3 ore via Skype sau alta forma de comunicare virtuala.

Despre mine

Sa o iau cu inceputul. Dupa mai bine de 9 ani de experienta in organizarea de cursuri de project management, coaching si mentoring cu persoane care doreau sa obtina certificarea PMP sau CAPM, am lansat in sfarsit si primul curs PMP Exam Preparation organizat exclusiv de Ciprian Cucu.

Avand o experienta vasta de lucru cu mai multe firme de training cat si cu organizatii si clienti, am pus cap la cap tot ce aveam mai bun, astfel incat sa-ti ofer cel mai bun program si posibilitatea de a beneficia la maxim de experienta acestor ani.

Acestea fiind spuse, sa va raspund la cateva intrebari frecvente.

De ce se organizeaza cursul in weekend?

Am ales sa lucram impreuna si sa sacrificati 2 weekenduri, in principal, din doua motive.

1. Din punctul de vedere al proiectului si al disponibilitatii

Nu este nevoie sa iesiti din productie foarte mult timp; in ziua de astazi 5 zile consecutive reprezinta mult timp.

Stiu cand se apropie o inchidere de faza sau de proiect, ca prezenta sau macar disponibilitatea voastra, precum si viteza de reactie sunt critice. In plus, prefer sa fiti atenti la curs in weekend, decat in timpul saptmanii, cu gandul in alta parte si raspunzand la emailuri 🙂

2. Strict din punctul vostru de vedere, lucratul in weekend iti salveaza cateva zile de concediu

Nota: Programul de weekend este valabil pentru cursurile Open, pentru cursurile in-house lucram in timpul saptamanii fara probleme, insa ne asiguram dinainte ca nu stam numai pe laptop si telefon raspunzand la problemele urgente!

Unde se organizeaza cursul? (Locatia)

Cursurile se organizeaza in Bucuresti, iar locatia va fi rezervata in functie de numarul de participanti.

Astfel, fie gasesti informatiile pe site-ul cursului, fie vei primi un email cu toate detaliile logistice cu 1 saptamana inainte de inceperea acestuia.

Drumul spre certificare (Certification jurney)

Drumul spre certificarea PMP

Pentru voi, toata experienta aceasta pe care urmeaza sa o aveti este mai mult decat un curs, este o calatorie pe care o vom face impreuna.

Aceasta calatorie necesita pregatire si lucru, atat inainte de inceperea cursului, cat si dupa finalizarea acestuia.

Despre Curs

 • Cursul nu are formatul obisnuit in care facem foarte multe exercitii si simulari de proiect: petrecem 2-3 zile impreuna, iar 60% este un joculet frumos.
 • Cursul este unul destul de greu, pentru ca materia parcursa este destul de multa. Durata este de 5 zile si, desi exista un trend sa se organizeze genul acesta de cursuri in 4 zile, am ales sa raman la varianta extinsa astfel incat sa nu fac rabat de la calitate si sa nu tai nicio informatie din dorinta de a scurta timpul.
 • Metoda de predare este urmatoarea:
  • se prezinta un concept teoretic si se clarifica folosind exemple concrete.
  • se parcurge pas cu pas materialul de curs care este aliniat cu PM BoK.
  • se trece prin fiecare proces si ne concentram pe a afla de ce este important fiecare process, de ce input aveti nevoie astfel incat sa parcurgeti acest pas si ce obtineti la final (output-ul).
  • De la caz la caz fac cate o analogie sau comparatie astfel incat sa va ofer mai multa claritate. La finalul fiecarui capitol facem un test de aproximativ 15 intrebari.

Despre testare

Scopul testarii de la final de capitol este:

 • Sa va obisnuiti cu intrebarile specifice PMI.
 • Sa verificam daca sunt subiecte care au scapat si sa ofer explicatii suplimentare.
 • Sa stiti la ce sa va asteptati cand va apucati sa invatati singurei acasa.
 • Acolo unde se greseste, sa verificam intelegerea sau sa vedem in ce fel difera abordarea PMI fata de ceea ce ati aplicat voi pana acum.

De ce testul este dificil

1. Cei mai multi care au trecut prin acest proces spun ca volumul de informatie este unul foarte mare :). C’est la vie, nu avem ce face!
2. Daca nu ai experienta practica semnificativa, este greu sa te obisnuiesti cu modul in care PMI se asteapta sa gestionezi proiectele.
3. Experienta ta nu este aliniata cu invataturile PMI. Ai experinta mare si, de foarte multe ori, ai facut lucrurile intr-un anume fel si au functionat de minune si te astepti sa fie corect. Ei bine, de cele mai multe ori este, insa sunt si situatii care te scot din minti, in care abordarea difera de ceea ce stiai tu.

Indiferent de scenariul in care va aflati, trebuie sa intelegeti ce se asteapta de la voi si cum este cel mai bine sa abordezi testele :). Timp de 5 zile avem timp suficient astfel incat sa trecem prin cel putin 10-12 astfel de teste, discutii de clarificare si explicatii.

Oricum, daca nu faci teste esti mancat! 

Inainte de inceperea cursului

Una peste alta, tot drumul acesta pe care va trebui sa-l parcurgeti necesita timp si efort din partea voastra, dar mai ales motivatie si consistenta in procesul de invatare, rabdare si de cineva care sa va indrume pasii.

Lectura suplimentara

Interviuri cu PMP

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!